Priopćenje za medije 9.6.2020

1. lipnja 2020.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

„…Bernardić zna dobivati izbore, a kada treći put dobije povjerenje građana, bit će bolji premijer…“, nestvarne su to predizborne izjave župana Damira Bajsa u intervjuu Jutarnjem listu.

Javnost već dobro zna, a nije zgorega ponoviti: Plenković je bolji kandidat za premijera ne samo za birače HDZ-a, već i za birače Restart koalicije. Drugo, Bernardić nije dobio ni jedne izbore koje spominje Bajs – nije bio kandidat za Europarlament, a predsjedničke je dobio Milanović naredivši Beri da se ne pojavljuje u kampanji.

Isti taj Bero do jučer je imao šefa svog ureda koji je zbog ljubavnih problema prebio nositelja liste u slavonskoj izbornoj jedinici, pa je zbog toga prijavljen za obiteljsko nasilje. Kakav Predsjednik takvi i najbliži suradnici. Predvodi ih Predsjednik Bernardić s uličarskim rječnikom i zamračenih 260.000 kuna. Anka Mrak Taritaš je kao ministrica na svakom obnovljenom kvadratu u Gunji stvarala razliku od 5810 kuna, utvrdio je sudski vještak. Nikad se nije istražilo gdje je novac završio. Krešo Beljak pravomoćno je osuđen za tešku krađu i provalu.

Krasno društvo: obiteljski nasilnici, lopovi, provalnici, uličari i utajivači poreza, a za bjelovarskog župana to ništa ne znači i neće poljuljati povjerenje u karizmatičnog vođu Davora Bernardića i njegovu ekipu.

Također kaže kako je Vlada za bjelovarsku bolnicu dala 4,5 milijuna kuna, a zapravo je osigurala iz EU fondova 70 milijuna kuna i iz proračuna 5 milijuna kuna. Zaboravio je i spomenuti kako je tijekom posjeta Bjelovaru Plenković ponovio da se HDZ i Vlada nedvosmisleno zauzimaju za dizanje zdravstvenog standarda na našem području čemu će pridonijeti i nova bolnica. Nije rekao ni za milijunske potpore isplaćene poduzetnicima i radnicima naše županije, a riječ je o 75 milijuna kuna za više od 11 000 radnika.

HDZ se zauzima za ravnomjeran razvitak svih hrvatskih područja pa tako i bjelovarskog kraja. Ponekad za bolji sinergijski učinak trebaju i bolji sugovornici i suradnici na lokalnoj razini.

S poštovanjem

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ