Priopćenje za medije 15.6.2020

1. lipnja 2020.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković gostujući u nedjelju na HRT-u predstavio je glavne točke našeg programa s kojim tražimo povjerenje hrvatskih građana za “drugo poluvrijeme” u kojem ćemo ostvariti sve strateške ciljeve postavljene s njegovim izborom za predsjednika stranke.
Zbog svojih članova, simpatizera, ali i najšire javnosti zbunjene nevjerojatnom količinom dezinformacija, poluistina i lažnih vijesti koje kolaju medijskim prostorom, smatramo važnim istaknuti ključne poruke i razloge zbog kojih je za Hrvatsku najbolje dati povjerenje našoj listi.
1) Hrvati na ovim izborima biraju između eksperimenta, avanturizma i neiskustva s jedne strane i sigurnosti za svoj posao, svoje zdravlje i napredak države;
2) Hrvatska vlada na najboljem je putu ispuniti sva obećanja iz prethodne kampanje i svi ekonomski pokazatelji idu joj na ruku: rastu plaće, mirovine i zaposlenost, smanjuje se javni dug, podiže rejting zemlje do investicijskog, smanjuju porezna davanja, jačaju potpore gospodarstvu… Stoga ne čudi što joj pristupaju brojni poduzetnici koji su zahvaljujući sedam milijardi kuna potpore sačuvali poslove i tisuće radnih mjesta svojih zaposlenika;
3) HDZ-ova vlada pokazala se učinkovitom u dvije neočekivane krize koje su prijetile urušavanjem cijelog sustava – krizu s Agrokorom i pandemijom Covida-19 za što je dobila priznanja međunarodne zajednice. Podmirila je i milijunske dugove brodogradnje koji su se gomilali godinama;
4) do sada nije bilo ni jedne vladajuće garniture koja se tako odlučno upustila u borbu protiv korupcije na svim razinama i bez obzira na stranačku pripadnost. Umjesto objeda kako se radi o korumpiranoj stranci, istina je da nikada nije bilo toliko volje i odlučnosti da se svi lopovi, osobito oni koji uzimaju javni novac, stave u za to prikladne ustanove. Također, u HDZ-u je nulta tolerancija prema huliganskim ispadima mržnje prema bilo kome, a posebno pripadnicima manjina;
5) Hrvatska demokratska zajednica u 21. stoljeću postala je suvremena demokršćanska stranka s nikad većim ugledom u svijetu i EU, kao stranka, ali i Hrvatska kao zemlja; nalazi se baš tamo gdje ju je zamislio njezin tvorac i osnivač HDZ-a Franjo Tuđman.
Suočeni s neprekidnim napadima lijevih i desnih ekstremista, pozivamo još jednom građane da biraju razborito i izaberu put sigurnosti i napretka jedine nam Hrvatske.

S poštovanjem

Tajnik ŽO HDZ-a BBŽ

Silvestar Štefović, mag. theol.

priopćenje za medije 15.6.2020