Priopćenje predsjednika GO Bjelovar Ante Topalovića 21.01.2021.

Nastavno na današnji članak na portalu Bjelovarac.hr naglašavam da se radi o zlonamjernoj interpretaciji novinara koja očigledno za cilj nema informiranje javnosti nego širenje poluinformacija odnosno dezinformiranje.

HDZ i ja osobno smo zastupali smanjenje iznosa kojim roditelji participiraju u cijeni vrtića sa maksimalnih 750 na 500 kn, to smo zajedno sa koalicijskim partnerima i proveli. Naravno da bi nam bilo drago sa taj iznos bude i niži, kada za takvo nešto bude proračunskih sredstava. Posljednji prijedlog, inicijativa ABB-a nipošto nam nije neprihvatljiva i istu smo u  dogovoru sa koalicijskim partnerima podržali. Vezano uz cenzus, siguran sam da nitko nije, niti neće, dobiti uplatnicu sa iznosom koji nije sukladan sa odlukom Gradskog vijeća. Dodatno danas smo u dogovoru sa koalicijskim partnerima odlučili da se za početak neće uvoditi cenzus, pa ćemo u budućnosti vidjeti što će takva odluka značiti za gradski proračun.

predsjednik GO HDZ-a Bjelovar

Ante Topalović